http://www.misseyannis.gr/wp-content/uploads/2013/07/coffee-beans-2.jpg
'

Ντεκαφεϊνε

Τα τελευταία χρόνια σημαντικό τμήμα του κοινού έχει στραφεί – για λόγους υγείας και όχι μόνο – προς τους αποκαφεινωμένους καφέδες και αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας δώσουμε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Δυο είναι οι βασικές μέθοδοι που αποκαφείνωσης που χρησιμοποιούνται:

Α. Η Ελβετική μέθοδος Νερού. Απομακρύνει περίπου το 97% της καφείνης. Εδώ ο καφές εμβαπτίζεται σε θερμό ρεύμα νερού που κυκλοφορεί συνεχώς, εκχυλίζοντας έτσι σιγά – σιγά την καφείνη. Πλεονέκτημα της μεθόδου η μη χρήση χημικών και μειονέκτημα το ότι μαζί με την καφείνη απομακρύνονται και κάποια αρωματικά έλαια με αποτέλεσμα ο καφές να αδυνατίζει σε άρωμα και σώμα.

Β. Η Ευρωπαϊκή μέθοδος Νερού. Έχει πρωτοεφαρμοστεί στην Γερμανία. Εδώ ο καφές εμβαπτίζεται σε Μεθυλενοχλωρίδιο που δημιουργεί χημικούς δεσμούς με την καφείνη και έτσι την απομακρύνει επίσης σε ποσοστό 97% περίπου. Ο καφές κρατάει όλο του το άρωμα ενώ το Μεθυλενοχλωρίδιο απομακρύνεται ολοκληρωτικά : ενώ το επιτρεπτό του όριο σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων είναι 10 ppm (μέρη στο εκατομμύριο) η μέθοδος εγγυάται περιεκτικότητα μικρότερη των 5 ppm ενώ σε ελέγχους ποτέ δεν έχει παρατηρηθεί περιεκτικότητα μεγαλύτερη του 1 ppm. Άλλωστε η συγκεκριμένη ουσία εξαερώνεται στους 70 βαθμούς και σίγουρα τα όποια ίχνη της απομακρύνονται με το καβούρδισμα που ακολουθεί και που γίνεται σε θερμοκρασίες 180 έως 220 βαθμούς.

Facebook Likes

Ωραριο Λειτουργιας

Δευτέρα:    08:00 – 15:00
Τρίτη:    08:00 – 20:30
Τεταρτη:    08:00 – 15:00
Πέμπτη:    08:00 – 20:30
Παρασκευή:    08:00 – 20:30
Σάββατο:    08:30 – 16:00