http://www.misseyannis.gr/wp-content/uploads/2013/07/coffee-beans-2.jpg
'

Espresso

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ESPRESSO…

Ο Espresso ορίζεται ως το ρόφημα που προκύπτει από το πέρασμα πεπιεσμένου νερού μέσα από σκόνη καφέ. Δεν πρέπει να περιέχει κανένα πρόσθετο, αρωματικό ή μη, και καθόλου εκ των υστέρων προστιθέμενο νερό. Το προφίλ των αισθητικών χαρακτηριστικών του Espresso περιλαμβάνει την μέγιστη ένταση αρώματος, σώματος και υφής και μεσαία ένταση οξύτητας, χρώματος και πικράδας.

Οι παρακάτω συμβουλές – συνθήκες είναι χρήσιμες για την παρασκευή ενός απολαυστικού φλιτζανιού :

Απαραίτητη ποσότητα σκόνης καφέ 7 γραμμάρια
Θερμοκρασία εξόδου νερού από την μηχανή 88 βαθμοί
Θερμοκρασία καφέ στο φλιτζάνι 67 βαθμοί
Πίεση νερού τουλάχιστον 9 bar
Χρόνος παρασκευής για ristretto (25 ml) 25 sec
Περιεκτικότητα καφεΐνης ανά φλιτζάνι λιγότερο από 100 mg
Περιεκτικότητα σε λιπαρά τουλάχιστον 2 mg/ml

Η ταχύτητα παρασκευής είναι κρίσιμος παράγων – όπως άλλωστε σε όλα τα είδη καφέ. Μεγάλη ταχύτητα σημαίνει πως το νερό δεν προλαβαίνει να απορροφήσει τα πολύτιμα συστατικά του καφέ που θα δώσουν την ιδανική γεύση με αποτέλεσμα έναν καφέ φτωχό σε σώμα, αδύνατο σε άρωμα και πιο πικρό του αναμενομένου. Μικρή ταχύτητα αντίθετα σημαίνει ότι στον καφέ θα ενσωματωθούν και κάποια ξυλώδη και δυσάρεστα εν γένει συστατικά.

Αναφορικά τέλος με τον χρησιμοποιούμενο καφέ, ένα προσεκτικά επιλεγμένο χαρμάνι δίνει συνήθως το πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα χωρίς να αποκλείεται η χρήση ενός μόνο είδους καφέ υψηλής ποιότητας. Η διαφορά στο αποτέλεσμα θα μπορούσε να παρομοιαστεί με την διαφορά ανάμεσα σε μια συμφωνία και μια σόλο μουσική παράσταση. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποια θα είναι καλύτερη, σίγουρα όμως θα είναι διαφορετικές.

Facebook Likes

Ωραριο Λειτουργιας

Δευτέρα:    08:00 – 15:00
Τρίτη:    08:00 – 20:30
Τεταρτη:    08:00 – 15:00
Πέμπτη:    08:00 – 20:30
Παρασκευή:    08:00 – 20:30
Σάββατο:    08:30 – 16:00